НОКА обсъжда новите правила за Съвета по животновъдство

Очаква се да изпратят становище към министерството на земеделието

До 25 ноември продължава обсъждането на новия Правилник за организацията и дейността на Съвета по животновъдство към земеделското министерство. От Националната овцевъдна и козевъдна асоциация приветстват новите правила, като предстои да ги разгледат в подробности.    

С промени на Закона за животновъдството се създадоха областни консултативни съвети. Така се наложи и прецизиране на условията за членовете в Съвета. В него влизат само национално представени организации от животновъдството, които отговарят на определени изисквания. Те трябва да са вписани като юридически лица за извършване на дейност в обществена полза. Изисква се да са работили активно през последните 2 години и да докажат с документи платен членски внос.  Също - да имат регионални структури в не по-малко от 30% от областите у нас, като членовете им трябва да отглеждат минимум 30% от вида животни.

От Националната овцевъдна и козевъдна асоциация ще анализират правилата и ще изпратят становище към министерството на земеделието.

Още за овцевъдството, проблемите и политиките в бранша очаквайте тази неделя в предаването „Брюксел в превод“. Започва в 20:30 часа по АгроТВ с водещ Валентина Спасова.

Автор: Данаил Андреев

Коментари (0)
Няма коментари.

Добави коментар