1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. НОВИТЕ МИНИТОВАРАЧИ D3 СЕРИЯ СА ПО-СТАБИЛНИ, С ПОВЕЧЕ ТЕХНОЛОГИИ И С ПОДОБРЕНА ОПЕРАТОРСКА СРЕДА

НОВИТЕ МИНИТОВАРАЧИ D3 СЕРИЯ СА ПО-СТАБИЛНИ, С ПОВЕЧЕ ТЕХНОЛОГИИ И С ПОДОБРЕНА ОПЕРАТОРСКА СРЕДА

Caterpillar анонсира пускането на пазара на 16 нови модела минитоварачи (SSL) и компактни верижни товарачи (CTL) от серия Cat® D3

Тези нови машини надграждат репутацията на сериите D и D2 за качество, комфорт и производителност и въвеждат подобрения в работната среда на оператора и стабилността на верижните товарачи. Моделите от серия D3 са първите в сектора, които поддържат и редица нови интелигентни работни приставки. Тази усъвършенствана технология разпознава съвместимите работни приставки и персонализира командните органи и информацията за оператора в съответствие с конкретната работна приставка и задача.

Усъвършенствана операторска среда

Влизането и излизането от новите товарачи от серия D3, оборудвани със затворена кабина, вече става по-лесно благодарение на широко отварящата се врата на кабината. Наред с това разстоянието между конзолите на джойстиците е увеличено със 76 mm (3 инча), което осигурява допълнително пространство в кабината за повече комфорт на оператора.

Дефиниране на нови стандарти при компактните верижни товарачи

Новите компактни верижни товарачи Cat от серия D3 предлагат подобрена стабилност при работа с тежки товари, профилиране на терени или товарене на камиони. Промените по рамата на ходовата част и торсионните греди намаляват накланянето и клатенето на товарача, като същевременно осигуряват превъзходен комфорт на возене.

Всички компактни верижни товарачи Cat от серия D3 са стандартно оборудвани с двустепенна трансмисия за повишена производителност на работната площадка. Тези машини се отличават с високи копаещи усилия и висока транспортна скорост. Мощните товарачи Cat 279D3 и 289D3 развиват максимална скорост от 13,6 km/h (8,4 mph), което е 20% увеличение спрямо еквивалентните модели от серия D. Моделите Cat 239D3 и 249D3 вече са стандартно оборудвани с 2-степенна трансмисия, за разлика от едностепенната трансмисия в предходните модели, която повишава транспортната скорост с 9 процента и присъединява тези модели към групата на компактните верижни товарачи (CTL) с двустепенна трансмисия от гамата.

Усъвършенствано управление

Моделите минитоварачи и компактни верижни товарачи Cat от серия D3 използват интелигентна технология, която осигурява по-високо ниво на интеграция между машината и новите интелигентни работни приспособления. Тази усъвършенствана технология позволява на моделите минитоварачи и компактни верижни товарачи Cat от серия D3 автоматично да разпознават интелигентни работни приспособления и да пренастройват командните органи на машината в съответствие с изискванията за управление и информация на съответното приспособление.

Моделите минитоварачи и компактни верижни товарачи Cat разполагат с разширени функции за управление, включително функцията за връщане към копаене и функцията за позициониране на съответното приспособление, които улесняват операторите при извършване еднообразни задачи като профилиране, копаене и товарене. Тези функции вече се предлагат в комбинация с функцията за автоматично нивелиране на лостовата система на товарача в две посоки, така че още повече оператори да могат да се възползват от системите за автоматизиране на работата на машината, за да изпълняват задачите с по-малко усилия и по-малко подготовка.

Решение в сегмента с висока производителност

Във връзка с въвеждането на серия D3, предходното означение за висока производителност XHP, използвано в имената на моделите 272 и 299, е заменено с означението XE. Моделите 272D3 XE и 299D3 XE предлагат на клиентите най-високите нива на производителност и най-усъвършенстваните технологии в гамата минитоварачи и компактни верижни товарачи Cat.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.