1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Протест срещу фермите за норки: "Корупцията дере и вашите кожи"

Протест срещу фермите за норки: "Корупцията дере и вашите кожи"

Снимка:

Стотици граждани в мрежата са заявили участие

Утре, 12 май (сряда) от 08:45 ч. пред Министерски съвет ще има протест срещу фермите за норки.

Организатори на събитието: Национална гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България; Сдружение "Кампании и активизъм за животните в индустрията" и други.

mink

Стотици граждани в мрежата са заявили участие в протеста за затваряне на единствената ферма за норки у нас, свързана с Иван Ангелов и "Градус" и за чиито закононарушения граждански организации сигнализират.

Темата е засегната неколкократно в заседанията на Временната комисия по злоупотребите през последните дни. Вчера на изслушване пред Комисията Петя Алтимирска от КАЖИ представи внесен сигнал, описващ детайлно нарушенията, нередностите и проблемите около фермата за норки на "Градус" през последните 5 години, сочещи към покровителстване на фермата от държавните органи. Изслушването от 01:26:05 минута: https://www.facebook.com/k.yankov.bg/videos/280237330507596/

В Министерски съвет по време на протеста ще бъдат внесени искания на база този сигнал и информацията от последните години по темата за фермите за норки у нас и нарушенията и финансовите несъответствия на този бизнес.

Протестът ще бъде съпроводен от силно визуално символично послание, подготвено от група доброволци. На място ще има и говорители по темата.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.