1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Съд в САЩ намалява скоростта на поточните линии в месопреработвателната индустрия

Съд в САЩ намалява скоростта на поточните линии в месопреработвателната индустрия

По времето на президента Доналд Тръмп, ограниченията за скоростта на поточните линии бяха премахнати

Поточните линии в кланиците в Съединените щати вече ще работят на по-бавна скорост. Това постанови американски съд, за да гарантира сигурността и здравето на работниците в месопреработвателната индустрия.
 
През 2019 година, по времето на президента Доналд Тръмп, ограниченията за скоростта на поточните линии бяха премахнати, в резултат на което се стигна до редица трудови злополуки. Сегашното съдебно решение постановява, че в бъдеще на час не бива да се обработват повече от 1106 свине.
Съдът се е произнесъл още в края на март, но земеделското министерство във Вашингтон едва сега оповести решението, тъй като има 90 дни преходен период, в който кланиците да могат да пренастроят своята дейност.
 
По-бавната скорост на поточните линии ще се отрази най-вече на големите компании. От сдружението на месопреработвателите предупреждават, че по този начин капацитетът на предприятията ще падне с по 80 хиляди свине на седмица и ще предизвика допълнителни разходи, което щяло да се отрази на приходите на свиневъдите. Затова от бранша призоваха земеделското министерство да обжалва съдебното решение, изтъквайки, че модерните инсталации позволяват по-голяма скорост на работа, без това да води до риск за служителите.
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.