1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. САЩ с амбициозни цели и големи инвестиции

САЩ с амбициозни цели и големи инвестиции

Амбициозни цели за опазването на климата си поставя американският президент Джо Байдън. Съединените щати ще инвестират големи суми, за да ограничат глобалното затопляне, обяви съветникът по климатичните въпроси Джон Кери по време на среща в Париж, организирана от Международната агенция по енергетика.
 
През април в Съединените щати ще се състои среща на върха, на която президентът е поканил лидерите на повече от 40 държави, в това число Русия и Китай. По думите на Кери тогава Байдън ще обяви инвестиции в размер на няколко билиона долара, като парите ще бъдат вложени в мерки за намаляване на вредните емисии и за изграждане на по-ефективна електропреносна мрежа.
 
Срещата е насрочена за 22 и 23 април и ще бъде под формата на видео-конференция. 17 от поканените държави отговарят за 80% от парниковите емисии. Сред останалите страни са такива, които имат особено голям напредък по въпросите за климата, както и държави, страдащи най-много от климатичните промени.
 
Виртуалната конференция е част от намерението на Джо Байдън отново да играе важна роля в борбата срещу кризата на околната среда, след като предшественикът му Доналд Тръмп извади Съединените щати от Парижкото споразумение. Веднага след встъпването си в длъжност Байдън отново включи страната си в международните усилия. Интернет-срещата, свикана от президента, се смята и за важна крачка към следващата конференция за климата под егидата на ООН, която трябва да се състои през ноември в Глазгоу, Шотландия.  
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.