1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Тече проверка на актуализацията на конните стада и всички стопани, които участват по Мярка 10 „Агроекология и климат“ от ПРСР

Тече проверка на актуализацията на конните стада и всички стопани, които участват по Мярка 10 „Агроекология и климат“ от ПРСР

„Международен панаир на конете“ ще се проведе в Световния търговски център в Дубай от 18 до 20 март

  • От 15 февруари, 2021 стартира случната кампания, в тази връзка собствениците на жребци трява да регистрират одобрените от НАК (Националната асоциация по коневъдство) мъжки коне за разплод през настоящата година и да се снабдят с нeобходимите сертификати за покриване на кобилите - майки. Срокът е преди 15 февруари 2021 г.
  • От Националната асоциация по коневъдство напомнят, че в момента тече проверка на актуализацията на конните стада и всички стопани, които участват по Мярка 10 „Агроекология и климат“ от ПРСР (2014-2020), до 31 януари, трябва да обновят данните по своите стада.

коне

  • НАК уведомява всички собтвеници на коне, че дейностите по идентификация и издаване на паспорти тече целогодишно на конете под селекционен контрол.
  • В края на месец февруари т.г предстои да излезе от печат Каталога на жребците от Чистокръвна Английска порода, което е важен фактор за развитието на породата у нас.
  • Най-голямото арабско конно събитие „Международен панаир на конете“ ще се проведе в Световния търговски център в Дубай от 18 до 20 март,  2021 г. при безапелационни мерки за безопасност и опазване на човешкото здраве в условия на пандемия. Това обявиха домакините на 16-тото издание, които очакват милиарди долари да се развъртят по време на тази най-голямата индустриална палтформа обединяваща водещи компании за конна екипировка, собственици на коне и конюшни, животновъди, конни клубове, ветеринарни лекари, услуги и продукти свързани с професионалната и любителска езда.  
    Коне

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.