1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Украйна в центъра на вниманието на изложението в Хановер

Украйна в центъра на вниманието на изложението в Хановер

В залите на изложението ще има и общ украински щанд

Войната в Украйна ще бъде тема и на голямото изложение за животновъдство, което ще се състои между 15 и 18 ноември в Хановер. През втория ден ще се проведе конференция по проблемите на сектора в нападнатата от Русия държава.
 
На форума ще участват високопоставени представители на селскостопанската политика от Украйна, които ще информират участниците за развитието на животновъдството при условията на война, както и за усилията, които са необходими за неговото възстановяване. Очаква се те да представят своите предложения за по-задълбочено сътрудничество с Германия и Европейския съюз, за да може съживяването на сектора да бъде постигнато. 
 
В залите на изложението ще има и общ украински щанд, където посетителите ще могат да се запознаят с особеностите на животновъдството в страната, актуалното му състояние и възможностите на фуражната индустрия.
 
Друг важен аспект от изложението са темите опазване на климата, повишаване на ефективността в стопанствата, иновации в оборудването на оборите, адаптирани методи за хранене на животните и мерки за тяхното здраве. Особено внимание ще бъде обърнато на намаляването на емисиите.
 
На тази тема ще наблегне и специализираният форум „Мляко и говеда“, на който ще бъдат представени нови фуражни смески, които могат да намалят емисиите от метан. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.