1. Начало
  2. Видеа
  3. Растителна защита
  4. Bayer има решение за всеки един проблем в пшеница

Bayer има решение за всеки един проблем в пшеница

Инсектицидът Сиванто® Енерджи – новата звезда в растителната защита

Нови и утвърдени продукти за растителна защита на зърнено-житни култури представиха от Bayer Crop Science пред земеделци на семинар в Разград. 
 
Грижите за посевите напролет включват комплекс от мерки, като на първо място е контролът на плевелите. Богата палитра от качествени хербициди на Bayer може да бъде използвана според спектъра на плевелите. 
Цвета Попова, мениджър ключови клиенти в Bayer Crop Science за Североизточна България, препоръчва селективния вегетационен хербицид от групата на сулфонилуреите Пасифика® Експерт, който е добре познат на земеделците. Използва се за контрол на едногодишни житни и широколистни плевели, сред които упоритите овсига, райграс, див овес, в доза 35 мл на декар. Предимството му е, че съдържа антидот, което предпазва културата от стрес. Продуктът има пълно системно действие, бързо се абсорбира от листата и стопира растежа и развитието на плевелите. От 4 до 6 седмици след третирането плевелите са унищожени напълно. 
Тази година Пасифика® Експерт е на по-изгодна цена спрямо миналата година, освен по-добрата цена при закупуване на всеки 10 л фермерите ще получат продуктов бонус от 1 л Пасифика Експерт.
 
Сиванто® Енерджи е нов инсектицид на Bayer с две активни вещества - делтаметрин и флупирадифурон, заяви Ралица Русева, регионален представител на Bayer Crop Science за Разград и Попово. Тя обясни, че продуктът има системно и контактно действие и нокдаун ефект срещу голям брой смучещи и гризещи неприятели и дълго последействие. Може да се прилага в дози от 50 до 75 мл на декар в житни култури, както и в рапица. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.