1. Начало
  2. Видеа
  3. Земеделска техника
  4. Ако искате по-високи добиви, директната сеялка Ултима на Кьокерлинг е вашата нова инвестиция

Ако искате по-високи добиви, директната сеялка Ултима на Кьокерлинг е вашата нова инвестиция

Георги Ташков, търговски директор на Ири Трейд: При сеитба с нея добивът скача от 12 до 15%

Сеялката Ултима е тип пневматична. Най-отпред на сеялката имаме монтирана подравнителна дъска, която е хидравлично управляема. Можем да сеем директно върху стърнища независимо дали след царевица или слънчоглед. Тази сеялка може да сее при всякакви условия. 
 
След това имаме колело, което прави подготовка на посевния елемент. т.е., имаме еднакви условия и поставяне на семето гарантирано на една и съща дълбочина. Ако зададем 6 см за пшеница, сеялката ще засее на тази дълбочина. 
Имаме здрава пружина, на която е монтиран работният орган, тип длето, с ширина 6 см. Семената се поставят в една ивица, която е широка 4 см, и по този начин гарантираме, че няма да има семена, които ще попаднат едно върху друго, а ще бъдат разпределени равномерно и шахматно в почвата. След това, когато израснат, се намалява така наречената вътревидова конкуренция. Т.е., те няма да си пречат на растежа едно на друго. Освен това гъбични заболявания, които се предават при допир на едното стъбълце с другото в този случай се избягва много лесно, тъй като вятърът може спокойно да минава покрай тези отделни стръкчета. Освен това те не си пречат едно на друго и това ускорява и братенето. 
Всеки работен орган има отделен цилиндър, като налягането на цилиндрите се задава едновременно и по този начин се гарантира едно и също налягане, един и същи натиск върху почвата, който може да стигне до 250 кг на кв./см и в същото време се гарантира равномерност и еднообразност на засяването. 
  

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.