1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Ако търсите несравнима производителност при жътва

Ако търсите несравнима производителност при жътва

Срещу 5% от цената получавате 100% Deutz-Fahr

Ири Трейд отправи неустоимо предложение по време на изложението БАТА АГРО 2021, от което се възползваха мнозина производители. Комбайн Deutz-Fahr може да имате само срещу 5% от цената, като получавате 100% от машината. Лизинговата схема е с 0% лихва.

Ири Трейд представи два от ключовите модели зърнокомбйни. Кои са най-впечатляващите им характеристики?

Deutz-Fahr C 9306 TS е многофункционална 6-сламотръсна машина с мощност 396 к.с., посочи Георги Ташков, търговски директор на Ири Трейд.

Тези машини съчетават изключителна производителност с изключителна универсалност (за приложения при големи площи), елегантен дизайн, невероятен комфорт и функционалност, за несравнима производителност при прибиране на реколтата от всички видове култури. С мощни двигатели, превъзходна консумация на гориво, невероятно ниски експлоатационни разходи и опростена поддръжка, серията C9000 е наистина забележителна.

Вършачната система се състои от 3 битера - основен, отбоен и турбосепаратор, който подпомага овършаването. Всъщност тази машина е най-модерната, която Deutz-Fahr е създала до момента. Бункерът е 10 500 л, а сечката е пригодена за нарязване на всякакви видове култури.

Високопроизводителната система за отрязване Schumacher Easy Cut II- TANDEM се състои от отделно болтовани ножчета. Ножчетата са монтирани алтернативно едно спрямо друго - за чиста и тиха работа и минимално износване. При необходимост са налични и водещи ролки за ножчетата, които ги държат в оптимално положение за рязане и осигуряват значително намаляване на вибрациите и износването им.

Електронна система за управление на хедера, го поддържа „прилепен“ към почвата при всякакви състояния на терена и реколтата. Системата Autocontrol използва датчици върху големи метални палци, за да следи автоматично терена и да поддържа настройките, направени от оператора. Настройките на оператора за автоматично регулиране на страничния наклон на хедера, височината на рязане и натиска върху почвата се управляват и поддържат от електронното устройство за управление на комбайна, като се постига максимален комфорт и минимално време на работа. Системата също така автоматично погасява осцилациите на хедера по време на транспортирането, за да предпази механичните компоненти на комбайна.

Мотовилото на хедера е оборудвано с шест носещи шини, всяка от които има набор от изключително еластични и гъвкави пластмасови палци, които лесно могат да се сменят и настройват под желания ъгъл. Мотовилото се монтира на рамена, плъзгащи се по тефлонови направляващи (за бързо и прецизно хидравлично регулиране на наклона на зъбите) и може да се регулира хоризонтално или вертикално спрямо кабината, за да се "погрижи" идеално за различните условия на прибиране на реколтата. Скоростта на въртене на мотовилото е синхронизирана със скоростта на движение на комбайна.

Наклонената камера има редуващи се ножови раш ленти, закрепени към три вериги. Носещите валове са снабдени с назъбени водачи, за да се предотврати приплъзването на верижните връзки, с цел да се осигури непрекъснато подаване към машината и да се предотврати претоварването. 

Турбината работи заедно с двустъпковата система от сита за почистване на огромни количества реколта; като реколтата се подава за доовършаване (когато е нужно) към тръскащата дъска с цел щадящо третиране на зърното, а и не се претоварва системата за вършитба.

Техническите характеристики на C 9306 TS са внедрени и в по-малкия модел на Deutz-Fahr – С 72 06 TS. И той е 6-сламотръсен, мощността му е 381 к.с., оборудван е със смазваща система, с навигационна, и такава, която измерва влагата на зърното и масата в бункера. А всичко това може да се картографира чрез GPS. Комбайнът работи по най-прецизния начин, като е изключена опцията презастъпване.

При специална поръчка машината може да бъде оборудвана със система баланс, която позволява странично копиране до 20%, което е най-голямото на световния пазар, уточни Георги Ташков.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.