Прибраната продукция не може да се съхранява дълго
![](/uploads/agrocalendar/big/image__2d4135c060b535e1ff3741b5a3d6156c.jpg?v=1)
![](/uploads/modgallery/big/image__bf4931ad6f4ce7126918996178e9e75e.jpg?v=1)
През този месец продължава активното прибиране на цвеклото. Прибират се късните сортове, като е необходимо да се прибере по-бързо продукцията и да се освободи площта, за да може да се извършат обработките за следващата култура в сеитбооборота на това поле.
Прибраната продукция не може да се съхранява дълго време и затова е необходимо тя да се пласира бързо в преработващите предприятия.
Още по темата
- Министър Тахов се срещна със земеделски производители, пострадали при пожарите в община Болярово
- Христина Занева, инженер-агроном: Междинните култури са алтернатива за борба с болести и неприятели
- ДФЗ кани всички застрахователи да се включат в схемата за застраховане на селскостопанска продукция
- Екипът на МЗХ обсъди с животновъди първото изменение на Стратегическия план
- ДФЗ отпуска 3 млн. лева за съфинансиране на застраховки на селскостопанска продукция в сектор „Растениевъдство“