1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Продажбата на земя от Държавния поземлен фонд - решение на проблема със заложените в бюджета по-малко средства за земеделие?

Продажбата на земя от Държавния поземлен фонд - решение на проблема със заложените в бюджета по-малко средства за земеделие?

Създаден е щаб, който да разработи вариант за реализиране на определени активи на земеделското министерство

Продажбата на земя от Държавния поземлен фонд е сред вариантите, които обсъжда земеделското министерство, за да се реши проблемът със заложените в бюджета по-малко от предвиденото средства за изплащане на субсидиите на фермерите. В бюджета са разписани 340 милиона вместо нужните 570 милиона лева.

В бюджета на земеделското министерство са заложени 230 млн. лв. по-малко от средствата, необходими да се изпълнят споразуменията в браншовите организации в аграрния сектор, обясни ресорният министър Мирослав Найденов. Търсят се начини как да бъдат осигурени тези средства, коментира той малко преди да разговаря по въпроса с председателя на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, предаде Дарик.

Министър Найденов допълни, че е създал щаб, който да разработи вариант за реализиране на определени активи на земеделското министерство с цел увеличаване на приходите в републиканския бюджет. По думите му е възможно да бъде продадена част от държавния поземлен фонд, тъй като в момента има голямо търсене на земеделски земи.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.