1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. 10 години Българска Асоциация Биопродукти

10 години Българска Асоциация Биопродукти

На 11 декември 2009 година бе учредена БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ БИОПРОДУКТИ (БАБ)

За 10 години Асоциацията се превърна в авторитетна организация, позната в страната и в чужбина. Организация, в която членуват стотици български биопроизводители. Организация, която защитава правата и интересите на целия сектор и проправя политиките в биопроизводството, каквото и да ни струва това. . Учредителното събрание преди 10 години се проведе в офиса на фондация „Биоселена“ в гр. Карлово,  а учредителите тогава бяха 25 български био земеделци и фирми. Това бе началото

С активното си участие в работни групи, семинари, Комитета по наблюдение на ПРСР, тематичните групи, отговорни за законодателството в бранша, Асоциацията успява да защитава интересите на биопроизводителите и да насърчава биопроизводството в България. В последните години Българска Асоциация Биопродукти е неизменен участник в най-големите български агро изложения, както и в международни специализирани био изложения и събития.

За 10 години асоциацията успя да установи ефективни партньорски отношения с всички институции и организации, от които зависи формирането на селскостопанската политика и в страните от ЕС. От няколко години БАБ е член на IFOAM – най-голямата международна организация на биологичните сдружения в света.

Защо го правим? За да може на трапезата си българите да слагат здравословна храна и да знаят на кого да се доверят! Защото доверието е важно!

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.