10 години Българска Асоциация Биопродукти

На 11 декември 2009 година бе учредена БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ БИОПРОДУКТИ (БАБ)

За 10 години Асоциацията се превърна в авторитетна организация, позната в страната и в чужбина. Организация, в която членуват стотици български биопроизводители. Организация, която защитава правата и интересите на целия сектор и проправя политиките в биопроизводството, каквото и да ни струва това. . Учредителното събрание преди 10 години се проведе в офиса на фондация „Биоселена“ в гр. Карлово,  а учредителите тогава бяха 25 български био земеделци и фирми. Това бе началото

С активното си участие в работни групи, семинари, Комитета по наблюдение на ПРСР, тематичните групи, отговорни за законодателството в бранша, Асоциацията успява да защитава интересите на биопроизводителите и да насърчава биопроизводството в България. В последните години Българска Асоциация Биопродукти е неизменен участник в най-големите български агро изложения, както и в международни специализирани био изложения и събития.

За 10 години асоциацията успя да установи ефективни партньорски отношения с всички институции и организации, от които зависи формирането на селскостопанската политика и в страните от ЕС. От няколко години БАБ е член на IFOAM – най-голямата международна организация на биологичните сдружения в света.

Защо го правим? За да може на трапезата си българите да слагат здравословна храна и да знаят на кого да се доверят! Защото доверието е важно!

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.