1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Еднодневен семинар в Банско проведе асоциация Биопродукти

Еднодневен семинар в Банско проведе асоциация Биопродукти

Земеделски производители от града и региона взеха участие във форума

Българската асоциация Биопродукти (БАБ) проведе еднодневен семинар в Банско, в който взеха участие земеделски производители от града и региона, съобщиха от пресцентъра на общината.

Асоциацията, която е браншова организация и обединява земеделски производители, отглеждащи продукция по биологичен начин, е създадена през 2009 година. В момента в нея членуват над 200 сертифицирани биофермери, институти и фирми. Целите на Асоциацията са не само подпомагане развитието на биоземеделието, но и консултиране на производителите за законодателната рамка в сектора. Едновременно с това Асоциацията съдейства и за намиране на пазари за биологичните продукти и за създаване на връзки между отделните фермери и техните чуждестранни колеги и организации.

БАБ има свой щанд на изложението „Произведено в България” Банско 2013 по време на XVI Международен джаз фестивал. Семинарът се провежда със съдействието на кмета на общината Героги Икономов, който откри и заседанието с думите: „Уверен съм, че биопроизводството е бъдещето и ще бъда радостен, ако следващата година до щанда на БАБ има и щанд на биопроизводители от Банско и региона”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.