1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Как влияят схемите за финансиране върху развитието на агросектора?

Как влияят схемите за финансиране върху развитието на агросектора?

Биологичното земеделие, иновациите и още актуални теми ще коментират участниците в Клуб Investor.bg Агробизнес на 14 март

Последните предизвикателствата пред агросектора през 2017 година ще обсъдят земеделци, експерти и представители на правителството на 14 март в бизнес център Capital Fort. Медиен партньор на събитието е Агро ТВ.

Как фермерите да станат по-конкурентоспособни, каква е ролята на иновациите и технологиите в този процес, какви са рисковете пред българските земеделци днес в контекста на глобалната търговия, как влияят схемите за финансиране върху развитието на целия сектор и какво е бъдещето на биоземеделието, са част от актуалните теми на дискуцията.

По време на събитието ще бъде представен анализ - обзор на земеделския сектор за периода 2007 - 2016 г. Той е подготвен от Investor.bg и ще покаже някои от най-важните тенденции в селското стопанство за десетте години членство на България в Европейския съюз.

Участници в дискусиите са доц. д-р Светла Янчева, зам.-министър на земеделието и храните, Тенчо Христов, Ръководител консултантска служба във ФБЗ "Биоселена", Илиан Георгиев, Изпълнителен директор и член на Управителния съвет на БАКБ, Николай Вълканов, Управител на InteliAgro и Светлана Боянова, Председател на Института за агростратегии и иновации. В навечерието на дискусията в интервю за Investor.bg Боянова повдигна завесата към горещата тема за развитието на европейската Обща селскостопанска политика (ОСП) след 2020 г., като даде пет опциии - да не се променя, да няма ОСП, да има програмиране на ниво страни членки, вместо на европейско ниво, на базата на идентифицирани нужди, синергия между директните плащания и управлението на риска и да се предвиди строго преразпределение на подкрепата от големите към малките и към по-екологично ориентираните ферми, както и да има абсолютен таван на директните плащания.

Модератор на дискусията ще бъде водещият на „Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria Иван Нончев.

Клуб Investor.bg Агробизнес се провежда с подкрепата на Българо-американска кредитна банка (БАКБ) - генерален партньор, PIONEER Семена България, Bayer Crop Science и Netafim - Ирисист. Институционални партньори са Индустриален Холдинг България и Елана.

Още подробности за събитието можете да откриете тук.

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.