1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Независими екологични изследвания и Тръст-образование в Австралия

Независими екологични изследвания и Тръст-образование в Австралия

Австралия стартира екологични изследвания и образование в подкрепа на тръстовете за развитие на биологичното земеделие

Органичната федерация на Австралия стартира екологични изследвания и образование в подкрепа на тръстовете за развитие на биологичното земеделие. Според проф. Питър Корниш, председател на „Тръст”  "целта е да се привлекат по-добри инвестиции в научните изследвания и образованието, свързани с органични и био-динамични системи за управление и търговия.” За оптимално използване на силно увеличеното търсене в световен мащаб, Австралия трябва да инвестира в научни изследвания и образование и да подпомогне развитието на икономически ефективни органични вериги за доставка на храни. А те са в унисон с нашата уникална среда. Трябва да се оптимизира доставката на хранителните продукти с високо качество на съставките и да се осигурят на земеделските производители с подобаващи условия на препитание. Според проф. Корниш Ар енд Ди (R & D) инвестициите в тази посока в Австралия изостават много спрямо други страни.

Потребителите и обществото като цяло търсят подобряване на здравеопазването, околната среда и хуманното отношение към животните. Затова резултати от хранителната система, повишаване на осведомеността за предимствата на биологичното земеделие ще станат движещата сила на пазара за биологични храни и влакна в Австралия и в чужбина, според Андре Лея. По думите на председателя на Ортопедична фондация за животните (OFA). " органичният тръст ще помогне на Австралия да се превърне в значителен за света доставчик на органични храни чрез целенасочени програми за изследвания и образование, което да се справи с предизвикателствата на австралийските биологични храни и земеделски системи за развитие. Инвестициите ще ускорят разработването и внедряването на биологично земеделски практики и по този начин ще се подкрепи дългосрочната устойчивост на системите за австралийското производството на храни." Високо квалифицирано и уважавано настоятелство ще гарантира строго и независимо разпределение на даренията в тази посока в бъдеще.

Същевременно органичната търговска организация (ОТА) е инструмент за развитие на биологичната индустрия в САЩ, Тя има за цел да стане вторият по големина органичен пазар в света и да се увеличат приходите до няколко милиарда долара.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.