1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Панаир в Русе събра български и румънски фирми за екологични производства и услуги

Панаир в Русе събра български и румънски фирми за екологични производства и услуги

Снимка:

"Еко биз" е по линия на трансгранично сътрудничество България-Румъния 2007-2013 г.

Панаирът "Еко биз" (Eco-biz fair) събра в Русе 40 български и румънски фирми за екологични производства и услуги. Те се представят на територията на Русенския университет в рамките на традиционното изложение там.

Сред участниците в панаира са производители на биологични торове и хумус, растителни и животински продукти, пчелни и билкови продукти, плодове, зеленчуци и ядки, натурални хранителни добавки и подсладители, натурални сапуни.
 
Друга част от фирмите предлагат екотуризъм, бижута и аксесоари от екологично чисти естествени материали. Сред предлаганите услуги са виртуално асистентство за бизнес услуги, специализирани услуги по биологично земеделие, обработка на почви и води с подбрани класове бактерии, производство и доставка на специализирани опаковки.

Производители на машини за еко брикети и пелети от растителни отпадъци, фирми за изграждане и сервиз на соларни, отоплителни и водопроводни инсталации също се включиха в тематичния панаир. В подкрепа на екологичните бизнес инициативи са регионалните стратегии и програми за енергийна ефективност на сдружението Общинска енергийна агенция - Русе, както и мрежата на Европейската комисия в подкрепа на бизнеса и иновациите, пише "Дневник".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.