Семинар за агроекологията ще се проведе днес в гр. Габрово

Снимка:

Биопроизводителите ще имат възможността да се запознаят с актуални новини, свързани с прилагането на мерките от Ос 2 на ПРСР

Днес, 05 април, в гр. Габрово ще се проведе семинар за агроекологията. Той ще се състои от 10.00 часа в зала в Община Габрово. Форумът е част от кампания на Министерство на земеделието и храните (МЗХ) за популяризиране на биопродуктите. В рамките на семинара земеделските производители ще имат възможността да се запознаят с актуални новини, свързани с прилагането на мерките от Ос 2 на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г.

По време на семинара експерти от Фондация „Биоселена” и Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) към МЗХ ще представят  новостите за кампания 2013 г. по мерки 211 „Плащания на земеделски стопани за природни ограничения в планински райони“, 212 „Плащания на земеделски стопани с ограничения, различни от планинските райони“, 213 „Плащания по Натура 2000 за земеделски земи“ и 214 „Агроекологични плащания“ от ПРСР 2007-2013 г. Семинарът в Габрово се организира съвместно със службите за съвети в земеделието в Габрово и Велико Търново и ще включва допълнително обучение и консултации по законодателството в областта на биологичното земеделие и сертификацията на фермите.

Като част от кампанията през месец април в София ще бъде проведен двудневен празник на агроекологичните производители на открито чрез изложбени и дегустационни щандове на биопродукти. Изложба – базар  на биологични и традиционни храни  ще се проведат и през месец май в  Русе, Благоевград и Стара Загора. Кампанията вкюлчва и провеждане на дни на биофермите в Троян, Смилян и Мало Бучино. Информацията за събитията може да следите на сайта на Фондация „Биоселена“ - http://www.bioselena.com.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.