1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. В Разлог ученици се обучават на биоземеделие

В Разлог ученици се обучават на биоземеделие

Снимка:

Те търсят идеи в истинска биоферма

Миниградинка с биопродукти ще бъде посадена в училище в Разлог. Идеята е учениците да се учат на здравословно хранене. За да придобият умения в отглеждането на биопродукти, ученици от гимназията по селско стопанство в Разлог търсят идеи в истинска биоферма.

„Оказва се, че биопроизводството има традиции в миналото. С напредване на технологиите обаче на мода излизат именно едрите и красиви плодове и зеленчуци. Специалистите ни обещаваха големи плодове, но това се оказва фикс идея, плодовете ставаха по-лоши и по-опасни и некачествени за храна. Трайността и съхранението им се намаляват и има много вредни вещества в тях. В здравословните продукти няма изкуствени торове, липсват пестициди, затова и са малки и в много случаи с не така красив вид. Бъдещите земеделци обаче са сигурни, че точно с такъв тип земеделие ще се занимават”, коментира Димитър Стоянов, собственик на първата биоферма в Асеновград, цитиран от bTV.

След посещението си в българска биоферма, учениците ще посетят такава и в Италия, а в най- скоро време край своето училище ще засадят малка градинка с екологични плодове и зеленчуци.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.