1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 16 акта за констатирани нарушения са съставили служителите при РДГ – София за седмица

16 акта за констатирани нарушения са съставили служителите при РДГ – София за седмица

Задържани са 22 куб. м. дървесина без необходимата маркировка

16 акта за установени нарушения на Закона за горите на територията на Регионална дирекция по горите – София са съставили горските инспектори от началото на месец октомври.

На лица, съхраняващи дърва за огрев без марка и превозен билет в Копривщица, Трудовец, Горно Камарци, Златица, Етрополе, са съставени общо 8 акта. Задържаното количество дървесина е близо 22 куб. м.

Санкциониран е лицензиран лесовъд за сеч на немаркирани дървета в два обекта на територията на ДГС Сливница.

Задържани са 0,8 плътни кубика фасониран дървен материал, 1 кубик дърва за огрев и моторно превозно средство за транспортиране на дървесина без превозен билет и марка в землището на Ботевград. На нарушителите са съставени 3 акта.

Горските инспектори при РДГ са спрели временно два обекта за преработка и съхранение на дървесина в Новачене, общ. Ботевград и Искрец, общ. Своге. Констатираните нарушения са за видеонаблюдение, което не отговаря на нормативните изисквания и неводене на необходимата документация. Поради същите нередности са съставени актове на собствениците на още два обекта в Ботевград и Бистрица и са дадени предписания за отстраняването им. Установен е нерегистриран мобилен обект в Ихтиманско, който е нямал изградена система за видеонаблюдение, както и такава за позициониране и проследяване (GPS).

В седмичната анкета на AGRO.BG ви питаме "КАКВА СПОРЕД ВАС Е ПРИЧИНАТА ЗА НАЛИЧИЕ НА НЕЗАКОННА СЕЧ?". Може да гласувате ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.