1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 760 метра бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА

760 метра бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА

Снимка:

Съставени са 6 акта на нарушители

Иззети са общо 760 метра бракониерски мрежи и са съставени 6 акта на нарушители от инспектори на ИАРА при проверки на водоеми в страната.

Инспектори от отдел“Рибарство и контрол” на ИАРА Пловдив съвместно с членове на сдружения за любителски риболов са извършили нощна проверка на язовир „Пясъчник“. Открити и извадени от водата са 3 бр. бракониерски хрилни мрежи /сетки/ с обща дължина 600 метра и големина на окото 60 – 70 мм. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в мрежите около 50 кг шаран е върнат обратно във водата.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково съвместно със служители на „Полиция“ – Минерални бани са извършили проверка по суша и вода на язовир „Тракиец“. В района на устието на язовира контролните органи са спрели за проверка лек автомобил. Установено е, че в автомобила се превозват мрежи с риба в тях. Инспекторите на ИАРА Хасково са иззели с констативен протокол наличните 2 броя хрилни мрежи с обща дължина 160 метра и една гумена лодка. Уловената 70 кг каракуда също е конфискувана и в последствие дарена на Дневен център за възрастни хора в гр. Хасково.

Инспектори от отдел Рибарство и контрол на ИАРА Велико Търново са извършили проверка на язовир ”Йовковци“. Там са съставени 6 акта на лица за извършване на любителски риболов без билет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.