1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 860 метра бракониерски мрежи са иззети от язовири в Североизточна България

860 метра бракониерски мрежи са иззети от язовири в Североизточна България

Инспектори на ИАРА Търговище, Разград и Шумен са извършили съвместни проверки

Инспектори от сектори “Рибарство и контрол” на ИАРА Търговище, Разград и Шумен в два последователни дни са извършили съвместни проверки по язовири и водоеми на територията на Североизточна България. Проверките са били по суша и вода, и са започнали от територията на сектор Търговище – на язовирите “Ястребиново” и Съединение”, като са продължили на язовирите “Тича” и “Бели лом”. Проверките са преминали под ръководството на г-н Георги Михайлов, началник-отдел Регионален център “Рибарство и контрол”- Североизточна България.

Общо са съставени 3 акта на двама нарушители по Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/.

На язовир “Съединение ” е съставен акт на лицето Р. Д. от Търговище за незаконен улов на раци. От нарушителя са иззети 60 рачила и една пластмасова лодка с двигател. Уловените около 14 кг раци са върнати във водоема.

При проверка на язовир “Тича”, инспекторите са хванали лице, извършващо незаконен риболов. Нарушителят е заловен в момент на почистване на мрежите си. Съставени са му 2 акта, съгласно ЗРА. От бракониера е иззета една мрежа с обща дължина 80 метра. Уловената около 5 кг риба /сулка и каракуда/ също е иззета и в последствие дарена на Социален дом. При обхода на водоема са открити 4 бр. бракониерски мрежи, поставени в работно положение. Мрежите с обща дължина 280 метра са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловената около 15 кг риба /сулка, платика и каракуда/ е върната във водата.

На язовир “Ястребиново”, контролните органи са открили 5 бр. бракониерски мрежи с обща дължина около 500 метра и 2 бр. рачила в работно положение. Мрежите и рачилата са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловената около 20 кг риба /сулка, костур, каракуда и шаран/ и 5 кг раци са върнати обратно във водоема.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.