1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 925 метра бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА Велико Търново, Търговище и Силистра

925 метра бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА Велико Търново, Търговище и Силистра

Снимка:

Съставени са констативни протоколи срещу неизвестни нарушители

Общо 925 метра бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА Велико Търново, Търговище и Силистра при проверки по реки и водоеми.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Велико Търново са извършили проверки по река Дунав, в стари речни корита на река Янтра и в обекти за продажба на риба. В разливи на река Дунав в участъка на АЕЦ “Белене” са открити поставени  в работно положение на станок 6 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 500 метра. Те са иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител. При проверката на стари речни корита на река Янтра, землища на с. Раданово съвместно със служители на РУ „Полиция“- Полски Тръмбеш са хванати 3 лица, извършващи любителски риболов без билет и с неразрешени риболовни уреди тип “парашут”. На нарушителите са съставени актове, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите. От тях са  иззети 2 въдици и 2 бр. малоразмерни мрежести уреди тип “парашут”. Инспекторите на ИАРА Велико Търново са извършили проверка и на общински кооперативен пазар гр. Полски Тръмбеш на 3 подвижни пункта за продажба на жива риба, като нарушения на ЗРА не са констатирани.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Търговище са извършили проверки на язовирите „Съединение“ и „Ястребино“.  При нощна проверка на язовир ”Съединение” са открити и извадени от водата 240 метра бракониерски мрежи. Уловена риба в тях не е имало. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. На язовир „Ястребино“ при обхода на водоема под с. Трескавец са забелязани две лица, които след появата на инспекторите успяват да избягат и да се скрият в близката гора. След обстойна проверка по брега на язовира са открити и изтеглени от водата 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 40 метра. Уловената в тях около 2 кг риба – сребриста каракуда, е върната във водоема. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Силистра са извършили проверка по река Дунав. В акваторията на Пристанище Силистра са установени 5 броя бракониерски мрежи с обща дължина 145 метра. Те са иззети с констативни протоколи срещу неизвестни нарушители и са на съхранение в ИАРА Силистра.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.