Акция за засаждане на дървета край София ще продължи до 1 декември

Снимка:

Над 200 души се включиха в доброволческата акция на Столичната община за обособяването на нова гора край Суходол

Кампанията ще продължи до 1 декември, а засаждането на дърветата ще става през почивните дни. Досега в рамките на кампанията „Новата гора на София“, която продължава вече пети сезон, са засети 60 хиляди фиданки. Мястото е земеделска земя в близост до сметището край Суходол, което се рекултивира, обясни инженер Тодор Тодоров - директор на общинско предприятие „Управление на общински земи и гори“. Територията, на която трябва да се простира гората, е 250 декара, а броят на засетите фиданки трябва да достигне 120 хиляди. В рамките на инициативата се осигуряват фиданки, ръкавици и всичко необходимо. Доброволци обясниха защо са решили да се включат в залесителната кампания: 

„Прекалено много фактори има, които замърсяват нашата природа, така че реших, че трябва да свършим нещо полезно за баланс в системата“, сподели един от тях.
„Реално засаждане на дървета, в край сметка всеки обича гората, обаче никой не обича на полето да копа…Ако времето позволява, и има ресурс, има свободно време от наша страна, ще дойдем пак“, каза друг.
„Не за първи път идваме, така че ще се върнем пак“.

Коментари (0)
Няма коментари.

Добави коментар