1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Акция за засаждане на дървета край София ще продължи до 1 декември

Акция за засаждане на дървета край София ще продължи до 1 декември

Снимка:

Над 200 души се включиха в доброволческата акция на Столичната община за обособяването на нова гора край Суходол

Кампанията ще продължи до 1 декември, а засаждането на дърветата ще става през почивните дни. Досега в рамките на кампанията „Новата гора на София“, която продължава вече пети сезон, са засети 60 хиляди фиданки. Мястото е земеделска земя в близост до сметището край Суходол, което се рекултивира, обясни инженер Тодор Тодоров - директор на общинско предприятие „Управление на общински земи и гори“. Територията, на която трябва да се простира гората, е 250 декара, а броят на засетите фиданки трябва да достигне 120 хиляди. В рамките на инициативата се осигуряват фиданки, ръкавици и всичко необходимо. Доброволци обясниха защо са решили да се включат в залесителната кампания: 

„Прекалено много фактори има, които замърсяват нашата природа, така че реших, че трябва да свършим нещо полезно за баланс в системата“, сподели един от тях.
„Реално засаждане на дървета, в край сметка всеки обича гората, обаче никой не обича на полето да копа…Ако времето позволява, и има ресурс, има свободно време от наша страна, ще дойдем пак“, каза друг.
„Не за първи път идваме, така че ще се върнем пак“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.