1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Четвърти проект с изплатена публична помощ от ДФЗ за прекратяване на риболовни дейности

Четвърти проект с изплатена публична помощ от ДФЗ за прекратяване на риболовни дейности

Калкулираната премия е на стойност над 71 700 лв.

Моторният катер „Нептун”, който е извършвал стопански риболов в българската част на акваторията на Черно море, бе нарязан за скрап с финансовата помощ по Оперативната програма за развитие на сектор "Рибарство" (ОПРСР). Изплатената премия за скрапирането му е по мярка 1.1 "Публична помощ за постоянно прекратяване на риболовни дейности".

Бенефициентът – ЕТ "Ивет-Йордан Кузов", гр. Варна, е сключил договор за покупко-продажбата на „Нептун” за скрап с лицензирана компания за търговия с отпадъци от черни и цветни метали. Мярката има компенсаторен характер и се финансирана от Европейския фонд за рибарство (ЕФР). Безвъзмездната помощ е до 100% от размера на изчислените премии. От тях 85% са европейски средства и 15% - национално доплащане от държавния бюджет.

Калкулираната премия по проекта е на стойност над 71 700 лв., а безвъзмездната финансова помощ – в размер на близо 70 000 лв. Премията се намалява с размера на продажната цена.

Това е четвъртият проект с изплатена публична помощ от ДФ "Земеделие” за прекратяване на риболовни дейности по програма “Рибарство”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.