1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Дирекция на ПП „Врачански Балкан” ще е домакин на семинар за обучители

Дирекция на ПП „Врачански Балкан” ще е домакин на семинар за обучители

В рамките на 3 работни дни участниците ще упражняват методите на активно учене

Днес от 15:00 часа  в природозащитен център „Натура“ ще бъде проведен работен семинар за обучители по проект „Обучение в демокрация през целия живот – активни граждани чрез гражданско образование“ на Фондация „Екоцентрик“.

В рамките на 3 работни дни участниците ще упражняват методите на активно учене и коментират възможностите за изграждане на отговорни граждани чрез формалното и неформалното образование.

Съдържанието на семинара е ориентирано към връзката между демокрацията и устойчивото развитие в контекста на образованието. Разглеждат се теориите на демократичното, на гражданското образование и на образованието за устойчивото развитие. По време на мероприятието организаторите представят и демонстрират „Методическа кутия с 96 методи и техники за провеждане на образователни дейности”, която дава примери за дейности, развиващи граждански, личностни и практически умения.  Ще бъдат представени и игри от Наръчник за провеждане на образователни дейности в природен парк “Врачански Балкан” към Изпълнителна агенция по горите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.