1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Експерти от ИАГ участват в международна научна конференция

Експерти от ИАГ участват в международна научна конференция

Снимка:

Мероприятието се състоя в Лесотехнически университет

На 21.03.2014 г. заместник-изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) инж. Альоша Даков присъства на официалното откриване на 16-та Международна научна конференция „Управление и устойчиво развитие”, посветена на изключително актуалните проблеми от съвременното ни обществено-икономическо развитие.

В изпратения по повод събитието Поздравителен адрес изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите инж. Григор Гогов  подчертава, че: „Провеждането на международната конференция се превърна в традиция, която обединява знанията и постиженията на научни работници, преподаватели и експерти в областта на горите. Това е добра основа за обмен на информация за лесовъдските системи, биологичното разнообразие и климатичните промени. За устойчивото управление е необходимо правилно съчетаване на икономическите, социалните и екологичните функции на дейностите в горите“.

Мероприятието се състоя в Лесотехнически университет и ще продължи три дни в Учебно-опитното стопанство „Юнодола“. Участници в него са експерти от ИАГ, 51 представители от университети, колежи, институти и фирми от България и чужбина. Програмата включва презентации и дискусии, свързани с управлението на устойчивото развитие на човешките ресурси, съвременните информационни технологии, образователни и учебни програми.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.