1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Горски експерти обсъждат методи и начини за борба с вредители

Горски експерти обсъждат методи и начини за борба с вредители

Форумът ще се проведе в рамките на два дни и е иницииран от Лесозащитна станция – Пловдив

Методи и начини за справяне с повредите от абиотичните фактори в горите, обсъждат горски експерти на среща в гр. Смолян. Форумът, който започва от днес, 19 ноември ще се проведе в рамките на два дни и е иницииран от Лесозащитна станция – Пловдив. В срещата участват представители на Регионална дирекция по горите – Смолян, Южноцентрално държавно предприятие, Югоизточно държавно предприятие и Югозападно държавно предприятие, както и външни експерти от Института по гората в София.

„Дискусията е провокирана от природните бедствия  в края на месец октомври 2014 г и тези, които ни сполетяха през месец март тази година, а именно падналите обилни снеговалежи, довели до пречупване и поваляне на големи количества дървесина, която се налага да бъде усвоена за недопускане на възможности за развитие на редица вредители”, каза инж. Пенчо Дерменджиев, директор на ЛЗС – Пловдив, при откриването на форума. „Трябва да се потърсят и възможности за предотвратяване на щети и недопускане допълнително влошаване на здравословното състояние на оставащите на корен насаждения”, допълни той.

Утре съвещанието ще продължи в Лесозащитна станция - Пловдив в гр. Пловдив. През декември предстои дискусия на територията на Регионална дирекция по горите - Стара Загора.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.