1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Горски инспектори от РДГ София задържаха 10 куб. м дървесина

Горски инспектори от РДГ София задържаха 10 куб. м дървесина

Предстои издаване на акт за административно нарушение по Закона за горите

На 3 март горски служители на Регионална дирекция по горите – София се отзовават на сигнал, подаден на спешния телефон 112, за физически лица, транспортиращи незаконно добита дървесина. Тримата нарушители с две каруци, натоварени с дървесина, отказват да спрат на ясен сигнал за проверка, подаден от контролиращите органи. За да не бъдат заловени, дървосекачите изхвърлят натоварената вече дървесина и успяват да избягат.

При проверката са установени 2 кубика дърва за огрев от зимен дъб, без контролна горска марка и превозен билет. Дървесината е задържана. По случая е уведомена Районна прокуратура - Ихтиман, за установяване на самоличността на нарушителите. Предстои издаване на акт за административно нарушение по Закона за горите и за неизпълнение на разпореждане на контролни органи.

В района на махала Широки дол, с. Ябланица, общ. Своге, горски инспектори от Регионална дирекция по горите - София констатират наличие на 8 куб.м широколистни дърва за огрев, немаркирани с контролна горска марка, с неизвестен собственик. Дървата са задържани.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.