1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Горски инспектори разкриха масова сеч на немаркирани дървета

Горски инспектори разкриха масова сеч на немаркирани дървета

На нарушителите са съставени 16 акта по Закона за горите

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Берковица разкриха незаконен добив на 560 куб. м. дървесина. Нарушението е извършено в имоти, собственост на юридическо лице в землищата на с. Тополовец и с. Цар Петрово, община Кула. На нарушителите са съставени 16 акта по Закона за горите за манипулиране на 14 хартиени превозни билета. Нарушението е извършено в края на месец юни, когато използването на хартиени превозни билети все още беше законово допустимо.

От 1 юли използването на електронни превозни билети стана задължително за всички горски територии - частни, общински или държавни. Новите изисквания са гаранция за повече прозрачност и контрол на добива и транспорта на дървесината от горските територии на страната. Въвеждането им до голяма степен ще допринесе за ограничаване на незаконните практики и ще сведе до минимум възможностите за манипулация.

Горските инспектори от регионалните дирекции по горите започват масови проверки в страната във връзка със спазване на нововъведенията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.