Горски инспектори разкриха масова сеч на немаркирани дървета

На нарушителите са съставени 16 акта по Закона за горите

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Берковица разкриха незаконен добив на 560 куб. м. дървесина. Нарушението е извършено в имоти, собственост на юридическо лице в землищата на с. Тополовец и с. Цар Петрово, община Кула. На нарушителите са съставени 16 акта по Закона за горите за манипулиране на 14 хартиени превозни билета. Нарушението е извършено в края на месец юни, когато използването на хартиени превозни билети все още беше законово допустимо.

От 1 юли използването на електронни превозни билети стана задължително за всички горски територии - частни, общински или държавни. Новите изисквания са гаранция за повече прозрачност и контрол на добива и транспорта на дървесината от горските територии на страната. Въвеждането им до голяма степен ще допринесе за ограничаване на незаконните практики и ще сведе до минимум възможностите за манипулация.

Горските инспектори от регионалните дирекции по горите започват масови проверки в страната във връзка със спазване на нововъведенията.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.