1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Горски служители предотвратиха бракониерски лов в района на РДГ Пазарджик

Горски служители предотвратиха бракониерски лов в района на РДГ Пазарджик

Снимка:

Нарушителите са задържани

Четирима бракониери са заловени по време на бракониерски лов на територията на Регионална дирекция по горите – Пазарджик, в района на ловна дружина Паисиево. Нарушението е констатирано от екипи на регионални дирекции по горите София и Пазарджик по време на проверка в землището на селата Лисичево и Горно Вършило.  

Горските служители спрели две моторни превозни средства, в които пътували четири лица. В автомобилите са намерени извадени от калъфите и сглобени ловни пушки, както и две ловни кучета. Инспекцията показала, че нарушителите са без разрешителни за лов, като едно от лицата и без ловен билет за 2021 г. 

За установените нарушения са съставени актове по Закона за лова и опазване на дивеча. Незабавно е потърсено съдействие на РУ на МВР и четиримата бракониери са задържани. 

По-рано днес в Изпълнителна агенция по горите беше проведена работна среща, на която бяха набелязани мерки, свързани с ограничаване на бракониерските прояви и предприемане на съвместни действия между институциите Прокуратурата, МВР и всички горски структури по превенция и контрол по Закона за лова и опазване на дивеча. 

На срещата присъстваха: ръководството на Изпълнителна агенция по гората, директори на държавни предприятия и регионални дирекции по горите и представители на ловните сдружения в страната – НЛРС – СЛРБ, БЛРС и Лесотехническия университет.  

Изпълнителна агенция по горите призовава при съмнения за нерегламентирано ловуване, гражданите незабавно да подават сигнали на телефон 112 с цел предприемане на своевременни действия от страна на контролните органи. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.