Горски служители задържаха системен нарушител в землището на с. Огоя

По време на акцията са задържани три товарни автомобила с незаконна дървесина

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите (РДГ) – София са задържали системен нарушител при акция за незаконен добив на дървесина на територията на дирекцията. Нарушението е констатирано в землището на село Огоя, община Своге в момент на претоварване на незаконната дървесина от един на друг товарен автомобил. При поискване от страна на проверяващите на документи, доказващи законния произход на материала, шофьорът на един от автомобилите побягва с камиона в посока Ботевград. Съвместно със органите на МВР, нарушителят е открит и задържан. Това е шестата по ред бракониерска проява на лицето за последните няколко години.

Съставени са 5 акта по Закона за горите за съхранение и транспортиране на дървесина без превозен билет и контролна горска марка и неизпълнение на разпореждане на контролен орган.
Задържани са товарните автомобили и 15 куб.м. незаконна дървесина.
По време на същата акция в землището на село Огоя е задържан и трети  камион, натоварен с 10 куб. м дърва за огрев, без контролни марки и превозен билет.

За последните десет дни горските инспектори от Регионална дирекция по горите – София са задържали 50 куб. м дървесина, 6 моторни превозни средства, едно ремарке, два бензиномоторни триона. Съставени са 25 акта за нарушения по Закона за горите.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.