1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Горски служители заловиха бракониери, убили сърна в землището на село с. Ярлово

Горски служители заловиха бракониери, убили сърна в землището на село с. Ярлово

По случая е образувано досъдебно производство

Горски служители от Регионална дирекция по горите – София заловиха нарушители, след бракониерски лов в землището на село с. Ярлово, общ. Самоков.

Проверяващите извършвали рутинен обход на горската територия, при който спрели за проверка лек автомобил. При извършената инспекция, в автомобила е открит труп на сърна, мъжки пол, на възраст около 6 години. При документна проверка се установило, че бракониерите са без разрешително за лов.

На лицата са съставени два акта по Закона за лова и опазване на дивеча. Задържан е автомобилът на нарушителите, две ловни оръжия, около 100 ловни патрона, както и дивеча.

На място са извикани и служители на ОД на МВР. На убитото животно е направена ветеринарно-медицинска експертиза. По случая е образувано досъдебно производство.

При извършване на проверки в обхвата на РДГ София, екип на Дирекцията е констатирал и нарушения на Закона за горите и  приложимата нормативна уредба, свързани с неправилно маркиране. В тази връзка е спряна работата на две сечища на територията на Държавно горско стопанство – Своге, два обекта на територията на ДГС Годеч и един – на територията на общинско лесничейство – Самоков. 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.