1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. ИАРА подписа договор за над 500 хиляди лева по ОП “Рибарство”

ИАРА подписа договор за над 500 хиляди лева по ОП “Рибарство”

Срокът за изпълнението на проекта е 4 месеца

Изпълнителният директор на ИАРА г-н Явор Недев подписа договор на стойност 518 366 лв. по проект за разширяване и модернизация на рибопреработвателно предприятие в село Слънчево, Варненска област, чрез изграждане и оборудване на нова хладилна база и закупуване на специализирана транспортна техника.

Това е първия одобрен проект по мярка 2.6 „Инвестиции в преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултура” от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство”.
 
Бенефициентът е фирма „Мичик” ООД, гр. Варна и предвижда да инвестира общо 518 366 лв. за реализирането на проекта. Размерът на одобрената безвъзмездната финансова помощ е на стойност 311 019 лв.

Целта на проекта е да се разшири хладилната база на съществуващото рибопреработвателно предприятие за производство, съхранение и реализация на солена, маринована, пушена, веяна и замразена обработена и необработена риба и рибни продукти.

Продукцията, резултат от производствената дейност на „Мичик” ООД е разделена в пет групи: замразена необработена риба; замразена обработена риба и рибни продукти; солена риба и рибни продукти; маринована риба и рибни продукти; пушена, веяна риба и рибни продукти.

За една година, планираната производствена програма след реализацията на инвестиционния проект е за производството на пакетирана скумрия, пакетирани шпроти, пакетирана салака,  скумрия филе, хек филе, акула котлет, мариновани шпроти, солени шпроти, маринована херинга филе, пушена скумрия, веяна скумрия, пушена херинга филе, пушени шпроти  и пушена салака. Срокът за изпълнението на проекта е 4 месеца, като с реализацията му бенефициентът предвижда откриването на 10 нови работни места.

Реализирането на инвестицията ще допринесе за подобряване условията и безопасността на труда, както и за производството на висококачествени рибни продукти с цел запълване на пазарни ниши.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.