1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА са извършили проверки по реки и водоеми в района на Велико Търново и Габрово

Инспектори на ИАРА са извършили проверки по реки и водоеми в района на Велико Търново и Габрово

Съставени са 13 акта за риболов без билет и за риболов с маломерни мрежести уреди

Проверки по реки и водоеми в района на Велико Търново и Габрово са извършили инспектори на ИАРА от териториалните сектори. Общо са проверени над 70 любители риболовци, като са съставени 13 акта за риболов без билет и за риболов с маломерни мрежести уреди.

В рамките на два дни, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Велико Търново са извършили проверки по река Янтра и река Стара река. Общо са проверени 44 лица, извършващи любителски риболов. Съставени са 7 акта за извършване на риболов без билет. Служителите от ИАРА Велико Търново са извършили и проверки в 3 обекта за продажба на риба, като не са констатирани нарушения по Закона за рибарството и аквакултурите.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово са извършили проверки по поречието на река Росица и река Янтра. Проверении са над 30 риболовци, като са съставени 6 акта на лица, извършващи риболов без билет или с маломерни мрежести уреди. Инспектори на ИАРА Габрово са извършили и проверка по вода на язовир «Ал. Стамболийски», но нарушения не са констатирани.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.