1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА са извършили проверки по реки и язовири

Инспектори на ИАРА са извършили проверки по реки и язовири

Иззети са 160 метра бракониерски мрежи

Инспектори на ИАРА в страната са извършили проверки по реки и язовири.  В резултат на тях е хванат бракониер, извършващ нерегламентиран стопански риболов на река Марица в района на Симеоновград, като общо са иззети 160 метра бракониерски мрежи и 50 метра въже със закачени на него 13 броя куки с рибки за примамка.

Проверка по река Марица в района на община Симеоновград са извършили инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково. Контролните органи са хванали лице, извършващо стопански риболов с мрежи. На нарушителя е съставен акт за нерегламентиран стопански риболов. От него са иззети 2 бр. хрилни мрежи с обща дължина 80 метра. Уловената 8 кг риба /речен костур  и каракуда/ е дарена на Дом за Стари хора. Съставен е и акт на лице, извършващо любителски риболов без билет.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Търговище са извършили проверка на язовир “Ястребино”. След извършен обход с лодка на водоема е открита и извадена от водата една бракониерска мрежа с обща дължина 80 метра и размер на окото 40 мм. Уловената около 7 кг риба /каракуда и костур/ е върната във водата. Съставен е протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Благоевград са извършили проверка по суша и вода на язовир “Стойковци”. Открито и извадено от водата е заложено в язовира 50-метрово въже със закачени на него 13 броя куки с рибки за примамка. Уловената 17 кг риба /2 бр. сом с общо тегло 8 кг и 5 бр. шаран с общо тегло 9 кг/ е върната обратно във водата. Съставен е протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.