1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА са иззели 1 462 метра бракониерски мрежи

Инспектори на ИАРА са иззели 1 462 метра бракониерски мрежи

Съставени са 5 акта на нарушители при проверки на реки и язовири в страната

През почивните дни,  инспектори на ИАРА са иззели 1 462 метра бракониерски мрежи, хванали са 4-ма бракониери и са съставили 5 акта на нарушители при проверки на реки и язовири в страната.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен са извършили проверки по реките Дунав, Искър, Вит и на язовир “Горни Дъбник”. При проверка по река Дунав са открити и извадени 6 бр. бракониерски рибарски мрежи с обща дължина 300 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. На  язовир “Горни Дъбник” след обход на водоема по вода, инспекторите са открили 9 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 550 метра. Мрежите са конфискувани, а уловената в тях риба около 15 кг /каракуда, бабушка и платика/ е върната обратно във водата. Съставен е протокол срещу неизвестен извършител. В хода на проверките по реките са съставени два акта на лица, извършващи любителски риболов без билети. От нарушителите са иззети риболовните уреди.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе са извършили съвместна проверка със служители на РДГ-Русе. Проверени са старите корита на река Янтра в землището на с. Новград, река Студена в участъка от устието й в р.Янтра до Помпена станция и река Янтра от землището на с. Беляново до устието й при с. Кривина. На река Студена е открита  бракониерска мрежа с дължина 12 метра, а на река Янтра  бракониерска мрежа с дължина 100 метра. Уловената в нея риба – 2 кг платика, е върната обратно във водата. Мрежите са иззети и са съставени констативни протоколи срещу неизвестни извършители. По подаден сигнал от мобилна група на ИАРА, инспекторите от сектор “Рибарство и контрол” Русе са извършили проверка и на старо корито на река Янтра в землището на с. Долна Студена. Там е открита бракониерска мрежа с дължина 100 метра. Тя е иззета, а уловената 2 кг каракуда е върната обратно във водата.   

През почивните дни инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Силистра са извършили проверки за стопански и любителски риболов по река Дунав, защитена местност “Блатото край село Малък Преславец” и язовир “Антимово”. При проверките са открити и иззети 6 бр. винтери и 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 50 метра. Съставени са констативни протоколи срещу неизвестен нарушител. Инспекторите на ИАРА Силистра са съставили и акт на лице, за извършване на любителски риболов без билет.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.