1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Враца и Ловеч са извършили проверки на язовири

Инспектори на ИАРА Враца и Ловеч са извършили проверки на язовири

Снимка:

Заловени са четирима бракониери

Заловени са четирима бракониери при проверки на язовири от инспектори на ИАРА Враца и Ловеч. Общо са иззети 480 метра бракониерски мрежи.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца съвместно със служители на ГУП Козлодуй са извършили проверка на язовир “Аспарухов вал”, в землището на град Козлодуй. Заловени са две лица, извършващи нерегламентиран стопански риболов. От тях са иззети гумена лодка и 4 бр. мрежи с обща дължина 130 метра. На нарушителите са съставени актове за липса на разрешително за стопански риболов, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/. Контролните органи са извършили проверка и по река Дунав в района на град Козлодуй. Там е съставен акт на лице за извършване на любителски риболов без билет. На р. км 696 в местността “Дубата” са открити и извадени от водата 2 бр. мрежи с обща дължина 100 метра. Уловената в тях 27 кг сребриста каракуда е върната обратно във водата от контролните органи на ИАРА. Съставен е протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Ловеч са извършили акция по залавяне на бракониери на язовир „Сопот“. След проведено 12-часово наблюдение на „Луковитската къща“, намираща се на брега на лесидренският залив на яз. „Сопот“ са заловени двама бракониери в момента на изваждане на мрежи от водата. На лицата с инициали И.А. и Ц.Ц. от град Луковит са съставени три акта за нерегламентиран стопански риболов и улов на маломерна риба на обща стойност 3 600 лв., съгласно ЗРА. От нарушителите са иззети мрежи с дължина 250 метра и лодка. Уловената риба е върната във водата.  За последните две седмици, инспекторите на ИАРА Ловеч са съставили 6 акта за нерегламентиран стопански риболов и са иззели три лодки на бракониери.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.