1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Изпълнителната агенция по горите стриктно следи за спазване на законовите норми

Изпълнителната агенция по горите стриктно следи за спазване на законовите норми

Ръководството на агенцията винаги е оказвало съдействие при решаването на възникнали проблеми

Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) в своята работа стриктно спазва законодателството на Република България и се води единствено от нормите на закона, съобщиха от пресцентъра на ИАГ.

Функциите ни са контролни по приложението и спазването на Закона за лова и опазване на дивеча и поднормативните законови разпоредби. Ръководството на агенцията винаги е оказвало съдействие при решаването на възникнали проблеми, но там където те са ескалирали остава единствено възможността за разрешаването им в Съда. Когато нарасне напрежението между две дружинки и има сигнали за вероятност от възникване на инциденти по време на лов, са вземани решения за временно спиране на лова. При течащи съдебни дела и до приключване на съдебното производство, всякакви действия за предоставяне ползването на дивеча, на което и да било ловно сдружение, следва да бъдат преустановени.

В посочените 8 случая от Българския ловно–рибарски съюз - 7 от дружинките са техни членове и една на НЛРС „Съюз на ловците и риболовците в България”. Това са изключения и са резултат от междуличностни спорове. Ловните дружинки в страната са 2794, обединени в 168 ловно-рибарски дружества, в две Национални сдружения. Двете сдружения имат свои представители в Ловния съвет – национален консултативен орган на ИАГ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.