1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Консултативен съвет към ДПП Шуменско плато ще подпомага дейността на парка

Консултативен съвет към ДПП Шуменско плато ще подпомага дейността на парка

Присъстващите предложиха да бъдат включени и представители на бизнеса, като подчертаха, че най-важната задача е опазването на природното богатство на Шумен

Към Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“ беше създаден Консултативен съвет. Съветът представлява съвещателен орган по въпросите, свързани с управлението и развитието на парка и в него се включват представители на местната власт, неправителствени организации и институции.

„Убеден съм, че  Консултативният съвет ще подпомогне преките ни дейности, свързани с туризма, поддържането на инфраструктурата и образователните инициативи“, заяви директорът на ПП „Шуменско плато“ инж. Красимир Христов. 

В първото заседание участваха представители на Община Шумен, Областна управа, СИДП, РДГ, ДГС Шумен,  ДГС Преслав, Шуменския университет „Еп.Константин Преславски“, Ловно-рибарското сдружение „Сокол“, РИОСВ Шумен и скаутските клубове в града и експерти. Разгледан и приет беше Правилник за дейността на съвета, според който заседания се провеждат най-малко веднъж годишно, като в тях могат да участват и граждани. Чрез съгласуване в Консултативният съвет могат да се организират различни съвместни инициативи.

Присъстващите предложиха да бъдат включени и представители на бизнеса, като подчертаха, че най-важната задача е опазването на природното богатство на Шумен. 

Всички документи, сързани с работата и решенията на Съвета ще бъдат достъпни за гражданите и ще публикувани на сайта на ПП „Шуменско плато“. 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.