1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Одобриха три нови Местни инициативни рибарски групи по ОП „Рибарство”

Одобриха три нови Местни инициативни рибарски групи по ОП „Рибарство”

Снимка:

Изпълнителният директор на ИАРА д-р Драгомир Господинов подписа днес договори на обща стойност 20 320 586 лв.

Изпълнителният директор на ИАРА д-р Драгомир Господинов подписа днес три договора на обща стойност 20 320 586 лв. между ИАРА и новите Местни инициативни рибарски групи (МИРГ) по приоритетна ос 4 „Устойчиво развитие на рибарските области” на Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство”. Новите Местни инициативни рибарски групи (МИРГ) са: Бяла – Аврен – Долни Чифлик, Поморие – Несебър; Приморско-Созопол-Царево.

Максималната одобрена обща стойност на Местна стратегия за развитие на  МИРГ Бяла – Аврен – Долни Чифлик е 7 040 988 лв. С изпълнението на стратегия ще се да създаде стабилна основа за устойчиво развитие и подобряване на качеството на живот в рибарска област Бяла, Долни чифлик, Аврен.

Стратегическите цели на местната стратегия за развитие са свързани с повишаване икономическата сила и модернизация на сектор рибарство на територията на рибарската област Бяла - Аврен - Долни чифлик чиста и приветлива крайбрежна околна среда и добра среда на живот; поддържане и развиване на заетост, чрез диверсификация и икономическо и социално преструктуриране на територията и изграждане на капацитет за изпълнение на местната стратегия за развитие.

Основните Приоритети за развитие на територията на рибарската област са:

Приоритет 1: Повишаване конкурентноспособността и продуктивността на сектор рибарство.
Приоритет 2: Опазване на околната среда, устойчиво използване на рибните и природните ресурси, съхраняване и развиване на националното природно, архитектурно и културно наследство.
Приоритет 3: Повишаване конкурентноспособността на рибарската област, чрез създаване на капацитет, насърчаване на предприемчивоста, създаване на алтернативи за заетост на населението в региона и развитие на туризма.
Приоритет 4: Устойчиво развитие на МИРГ.

Целия материал за одобрените нови Местни инициативни рибарски групи (МИРГ) по приоритетна ос 4 четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.