1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Откриха нов информационен център в местността „Кьошковете" в Шумен

Откриха нов информационен център в местността „Кьошковете" в Шумен

Снимка:

Новата сграда е с площ 640 кв.м.

Административно-информационен център на Природен парк „Шуменско плато" към Изпълнителна агенция по горите беше открит вчера, 24 юни в местността „Кьошковете" в Шумен. Той е реализиран по два проекта - „Природен парк „Шуменско плато"- европейски парк за бъдещето" и „Устройство и управление на Природен парк „Шуменско плато".

Лентата прерязаха Красимир Костов - кмет на Шумен, Илиан Точев - и.д. главният секретар на Изпълнителната агенция по горите и инж. Сашко Кунев - директор на парка. 

“Откриването на този център е стъпка към приближаването на природата до хората”, каза в приветствието си Илиян Точев. Той прочете и поздравителен адрес от името на Тони Кръстев изпълнителен директор на Агенцията по горите.

Новата сграда е с площ 640 кв.м. На първия етаж туристите ще могат да се информират за всички пешеходни маршрути, ще се прожектират и филми за най-атрактивните обекти на парка. На тяхно разположение е и конферентна зала. Вторият етаж пък е отреден за администрацията на Дирекцията.

По проекта ще бъде модернизирана и пещерата „Бисерна", ще се изгради  и информационен център с астрономическа обсерватория, а заслоните на Шуменското плато ще бъдат основно ремонтирани.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.