Откриват лова за прелетен дивеч

ИАГ призовава за стриктно спазване на нормативната уредба и правилата за безопасност

Днес, 13 август официално стартира ловния сезон на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина. Събитието ще открие инж. Красимир Каменов - зам. изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите в 10.00 часа в село Белащица, община Пловдив. Символичен домакин е Южноцентрално държавно горско предприятие. На откриването ще присъства инж. Виржиния Хубчева – директор на дирекция „Развитие на горския сектор” към МЗХ и инж. Иван Петков – председател на УС на НЛРС БЛРС.

Специален гост на събитието е Ути Бъчваров, който е подготвил атрактивно кулинарно шоу за всички присъстващи.  

Изпълнителна агенция по горите напомня, че ловуването се извършва само с писмени разрешения, в които се вписват датата, имената на ловците, името на ръководителя на лова, номерата на ловните билети и членските карти, начинът и мястото на ловуване, видът и броят на разрешения за отстрел дивеч. Провеждането на инструктаж на участниците в лова е задължително.

ИАГ призовава за стриктно спазване на нормативната уредба и правилата за безопасност при ловуване. Във връзка с изключително високите среднодневни температури тази година и повишената опасност от възникване на горски пожари, Агенцията апелира за спазване на противопожарните правила за опазване и защита на горските територии.

Коментари (0)
Няма коментари.

Добави коментар