1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Пореден случай на нерегламентирано ловуване, както и съхранение на незаконна дървесина установи екип на Изпълнителна агенция по горите

Пореден случай на нерегламентирано ловуване, както и съхранение на незаконна дървесина установи екип на Изпълнителна агенция по горите

Снимка:

Незаконното оръжие е задържано

Пореден случай на нерегламентирано ловуване установи днес екип на Изпълнителна агенция по горите. Горските служители са засекли в землището на с. Български извор джип с две лица и ловни кучета. На проверяващите не е представено разрешително за лов. Установено е, че лицата са с ловни пушки, едната от които незаконна. Своевременно е потърсено съдействие от органите на МВР, като незаконното оръжие е задържано.

През днешния ден екипът горски инспектори от ИАГ, съвместно с експерти от РДГ - Ловеч и служители от МВР са извършили и проверки в обхвата на дейност на РДГ – Ловеч. За установени нарушения са съставени 6 акта за съхранение на дървесина без контролна марка и превозен билет в с. Малка Желязна.

Борбата с нерегламентираните дейности в горските територии е основен приоритети на ИАГ, като ежедневно служителите извършват контрол по опазване на горските територии. Нарушителите се санкционират, съгласно разпоредбите на горското и ловно законодателство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.