1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Предстои модернизация на рибарското пристанище в Созопол

Предстои модернизация на рибарското пристанище в Созопол

Укрепването на пристанищната инфраструктура ще доведе до изграждането на конкурентоспособна риболовна индустрия в дългосрочен план

Правителството предостави по бюджета на Министерството на земеделието и храните допълнителни 100 000 лв. за закупуване на дялове от държавата за увеличение на капитала на „Рибни ресурси” ЕООД. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Увеличаването на капитала на дружеството осигурява средства за безопасна експлоатация на пристанище Созопол и финансов ресурс за първоначалните дейности по изграждане на модерна инфраструктура на територията му. Пристанището се нуждае от повишаване на капацитета, създаване на подходящи условия за разтоварване и съхранение на улова, осъществяване на контрол и окачествяване, места за провеждане на търгове за първа продажба, изграждане на подходящи санитарни зони и др.

Укрепването на пристанищната инфраструктура ще доведе до изграждането на стабилна и конкурентоспособна риболовна индустрия в дългосрочен план, запазване и повишаване на заетостта в сектор „Рибарство”, както и на приходите от рибарство и аквакултури и съпътстващите ги дейности. От друга страна, ще се стимулира развитието на малкия и среден риболовен бизнес в региона.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.