1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. През почивните дни са установени две бракониерски прояви в района на Сливен и Русе

През почивните дни са установени две бракониерски прояви в района на Сливен и Русе

Това съобщиха от пресцентъра на Изпълнителната агенция по горите

При извършени съвместни проверки на горски инспектори и служители на МВР през почивните дни са установени две бракониерски прояви на отстреляни сръндак и благороден елен в района на Сливен и Русе. Това съобщиха от пресцентъра на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ). При проверка в местността „Шумата”, в землището на село Мелница на територията на Държавно горско стопанство – Елхово, горски инспектори от Регионална дирекция по горите - Сливен и служител на Районно управление „Полиция” - Елхово, установяват че двама ловци товарят убит сръндак в моторно превозно средство.

При извършената проверка се констатира, че животното е отстреляно незаконно. На мястото на нарушението е извършен оглед от оперативна група – служители на МВР, като са иззети автомобилът и оръжието на ловците. Горските инспектори от РДГ-Сливен съставят констативни протоколи, с които е иззет убитият дивеч. На ловците са съставени актове за установяване на административни нарушения. По случая е образувано досъдебно производство.

Другият случай на бракониерска проява е установен от подвижната ловна стража на Държавно ловно стопанство - Дунав, които при проверка намират застрелян и разчленен мъжки благороден елен в землището на село Кацелово. Сигналът веднага е подаден на дежурните служители в Районно управление „Полиция” – Две могили и те се отзовават на мястото. При извършения оглед са намерени и иззети множество доказателства - труп на благороден елен, лек автомобил “Мицубиши”, 3 броя фенери, ловни патрони, гилзи и др. От проведените незабавни издирвателни действия, нарушителите са установени и задържани. Служители на Регионална дирекция по горите – Русе, които също се отзовават на сигнала съставят актове за установяване на административни нарушения. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.