1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Продажба и съхранение на незаконна дървесина установиха при проверка горски служители от Бургас

Продажба и съхранение на незаконна дървесина установиха при проверка горски служители от Бургас

Наличната в обекта незаконна дървесина е задържана

Продажба и съхранение на незаконна дървесина установи рутинна проверка на служители от Регионална дирекция по горите - Бургас през вчерашния ден. Нарушението е констатирано по време на инспекция на обект за складиране, преработка и търговия с дървесина в териториалния обхват на Държавно горско стопанство Царево. При преглед на системата за видеонаблюдение и наличната документация, проверяващите установили, че на 09.06.2021 г. в обекта са постъпили 32 плътни кубически метра иглолистна фасонирана дървесина от дървесен вид  “бял бор”, без документи доказващи законния й произход.

ИАГ

Към датата на проверката останалата наличност от горецитираните кубици е 10 плътни кубически метра, за които също не са представени документи. Наличната в обекта незаконна дървесина е задържана. На собственика на обекта е съставен акт по Закона за горите.

От началото на месец юни, служителите на Регионална дирекция по горите – Бургас са извършили проверки на 36 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина. Проверени са и 800 моторни превозни средства и 450 сечища. Съставени са повече от 20 акта по Закона за горите. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.