1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Проведе се втора среща на Надзорната група по проект „Опазване на ключови горски местообитания на малкия креслив орел в България”

Проведе се втора среща на Надзорната група по проект „Опазване на ключови горски местообитания на малкия креслив орел в България”

Участниците се запознаха с извършваната инвентаризация на ДГС Свиленград

Втората среща на Надзорната група по проект „Опазване на ключови горски местообитания на малкия креслив орел (Aquila pomarina) в България” се проведе на територията на ДГС Свиленград в периода 9-11.09.2014 г. Основната задача на Групата е да функционира като официалната връзка между партньорите по проекта и да улеснява съвместното взимане на решения и разрешаване на проблеми (при наличие на такива). За това информираха от изпълнителната агенция по горите.

Мероприятието беше открито от инж. Веселин Райчев – Старши проектен сътрудник, като в него взеха участие представители на партньорите по проекта, МЗХ, МОСВ, РДГ Кърджали, ЮИДП Сливен, ЮЦДП Смолян, ДГС Свиленград и Агролеспроект. На 10.09.2014 г. беше проведено теренно посещение, по време на което участниците имаха възможност да се запознаят с извършваната инвентаризация на ДГС Свиленград, в т.ч. допълнително възложената работа по инвентаризация на мъртвата дървесина и преброяването на гнездата на целевия вид.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.