1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Проведоха се срещи с основните заинтересовани страни по проект ГОРИТЕ НА ОРЕЛА

Проведоха се срещи с основните заинтересовани страни по проект ГОРИТЕ НА ОРЕЛА

Бяха засегнати множество въпроси, свързани с опазването на околната среда и биоразнообразието

Две срещи с представители на РДГ, ДГП, ДГС, ДЛС, РИОСВ, общински администрации и др., които са основните заинтересовани страни по проект „Опазване на ключови горски местообитания на малкия креслив орел (Aquila pomarina) в България” LIFE12 NAT/BG/001218 по програма LIFE+ на Европейския съюз се проведоха на 28 октомври в Стара Загора и на 29 октомври в Хасково. 

По време на срещите бяха изнесени презентации за проекта, неговото изпълнение и очаквани резултати, както и за възможностите, предвидени в проекта на Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г., в т.ч. така наречените „горски мерки”, информираха от ИАГ.

При проведените дискусии бяха засегнати множество въпроси, свързани с опазването на околната среда и биоразнообразието, финансирането на компенсаторни плащания и др. проекти от ПРСР 2014 – 2020 г., допустимост на потенциалните бенефициенти по програмата, провеждането на кампанията „Аз пазя горите и орлите на България”. Представители на основните заинтересовани страни изявиха желание за по-активно участие в изпълнението на проекта, като от своя страна представителите на екипа по проекта поеха ангажимент за допълнителна работа с проявилите интерес колеги.

В изпълнение на Дейност С5 „Пилотен модел за служба за съвети за екологични услуги от горите” и с цел предоставяне на цялата налична информация по проекта, до края на 2014 г. Изпълнителна агенция по горите планира да открие три т. нар. „центрове на предоставяне на съвети”, съответно в ИАГ, РДГ Бургас и РДГ Кърджали.

 

 

Етикети срещи, ИАГ, орел, гори
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.