1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Румънски граничен катер задържа български риболовен кораб след стрелба

Румънски граничен катер задържа български риболовен кораб след стрелба

Плавателният съд бил локализиран между Мангалия и българския бряг

Кораб на румънската гранична полиция е задържал в петък български риболовен кораб, който отказал да бъде подложен на проверка, докато ловял риба в Черно море в изключителната зона на Румъния, предаде "Аджерпрес". Плавателният съд бил локализиран в ранните часове на деня на 70 мили в открито море между Мангалия и българския бряг, съобщил за агенцията говорителят на Окръжния инспекторат на граничната полиция в Констанца Адриан Бурча.
 
Румънските власти изпратили патрулен кораб за проверка на българския риболовен кораб, но българските рибари отказали да бъдат проверени и избягали в открито море, опитвайки се да влязат в български териториални води. При това положение румънските власти съобщили на българските и турските си колеги, че се намират в специална ситуация и продължили преследването на кораба, като изстреляли неколкостотин патрона с картечницата на борда преди да успеят да задържат българския кораб, уточнил Бурча.
 
Румънските гранични власти след това предприели проверка на борда на българския риболовен кораб. Агенцията засега не съобщава какви са резултатите от проверката.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.